Gonzo’s Quest

Noen ord

NetEnt er en av de mest kjente spillutviklerne på markedet for øyeblikket. Dette svenske selskapet har utviklet seg med lynets fart det siste tiåret, og står bak en rekke storfavoritter som spilles av hundretusener spillere hver bidige dag. Det er NetEnt vi har å takke for noe av utformingen bak spilleautomatene på nettet – spilleautomatene som Gratisspillautomater.com elsker å skrive om.

NetEnt satte nemlig i gang bølgen av tematiske spilleautomater som skylte inn over bransjen på begynnelsen av 2010-tallet. De fant ut at moderne spillere ville ha mer enn klassiske enarmede banditter – folk vil alltid ha spenning, de vil ha action, de vil følge med på noe mer enn blinkende lys. Gonzo’s Quest var en av de første tematiske spilleautomatene fra NetEnt, og det var denne som virkelig satte fart på utviklingen i riktig retning. Her blir spilleren dratt med i en fantasiverden der drømmen om Eldorado fortsatt lever. Ja, Eldorado, som alle oppdagelsesreisende i Sør-Amerika drømte om i sin tid. Den fortapte gullbyen i Amazonasregnskogen. Gonzo’s Quest lar spilleren glemme seg bort, fordype seg i den spennende historien. Slik glemmer man hverdagen, og får en helt ny spillopplevelse – vi har NetEnt å takke for de hundrevis av tematiske spilleautomatene som fulgte i fotsporene til Gonzo’s Quest. 

Utseende og symboler

Det er umulig å se at Gonzo’s Quest er en eldre spilleautomat – nettopp derfor fortsetter den å trone på toppen av casinoberget selv om flere hundre nyere maskiner har dukket opp. Gonzo’s Quest ser nydelig ut, med perfekt tilpassede detaljer og 3D-grafikk som virkelig drar spilleren inn i den tematiske opplevelsen. På venstre side av skjermen ser du selve Gonzo, den spanske oppdagelsesreisende som søker etter Eldorado. Han er nesten levende, og beveger seg uavhengig av spillet. Man kjenner seg som i en fortapt by i regnskogen, og lydeffektene passer like fint til det generelle temaet.

Symbolene er tatt ut fra indianernes verden – det er slike ansikt man ser på totempålene i Mayaenes rike. De kommer i ulike farger, men alle er ganske så skremmende. Slik prøvde indianerne å skremme folk bort fra jakten etter gullet i Eldorado! 

Utbetalinger og jackpot

NetEnt har alltid skapt spilleautomater med høy utbetalingsrate. Gonzo’s Quest er ingen unntak – her kommer gevinstene på rad og rekke. Totalt finner du 20 gevinstlinjer som alltid er aktive, i beste NetEnt-stil. Dessuten er Gonzo’s Quest full av kule funksjoner og flotte animasjoner som setter prikken over i-en. Først og fremst kommer den spesielle Avalanche-funksjonen som er beskyttet av opphavsrett. I stedet for å spinne rundt, faller symbolene ned fra oven og forsvinner når man treffer på betalende kombinasjoner. Gonzo’s Quest har ingen innebygde gratisspinn, men du kan vinne flere ganger fra hvert spinn takket være denne Avalanche-funksjonen. Når symboler blir borte, gjør de nemlig plass til nye som faller fra oven på nytt – her kan du treffe på flere gevinster etter hverandre, og med hver utbetaling vil du se en multiplier øverst i høyre hjørne bli stadig større. Hver gang du vinner, vil den neste gevinsten fra samme runde dobles. Vinner du fire ganger på rad, vil du fem ganger den egentlige gevinsten!

Det finnes ingen progressiv jackpot på Gonzo’s Quest, men det beste symbolet (et rundt ansikt med grå-blå bakgrunn) gir 2500 mynter i gevinst dersom du treffer på fem like. Dessuten har du spørsmålstegnet som er joker – dette vil erstatte alle andre symboler og hjelpe deg med å sette større kombinasjoner. 

Innsatsmuligheter og annet

NetEnt er kjente for sin høye brukervennlighet, og dette inkluderer selvsagt innsatsmulighetene. Gonzo’s Quest lar deg satse akkurat det du ønsker – fra noen få kroner til over ett tusen per spinn. Velg en myntverdi, og velg et passende nivå. Dine 20 gevinstlinjer er alltid aktive, og betaler fra høyre mot venstre. Den store, grønne knappen med piler som går i sirkel setter hjulene i gang, og du kan enkelt trykke på «Maks innsats» dersom du vil spille med maksimal innsats så fort som mulig.

NetEnt har også gjort det enkelt å spille kjapt – du kan til og med lene deg tilbake mens hjulene spinner av seg selv! Slik kan du fokusere på symbolene og animasjonene i stedet for å måtte klikke på spinnknappen hele tiden. Trykk «Autospill» og velg hvor mange spinn du vil sette i gang – enklere blir det ikke! 

Alt i alt

Utseendemessig er Gonzo’s Quest en vakker spilleautomat med nydelige detaljer, god grafikk, 3D-animasjoner og tilpassede lydeffekter. Temaet følges fra topp til bunn, og du som spiller vil straks fordype deg inn i regnskogen – på jakt etter Eldorado.

Spillingen går raskt, samtidig som de flotte animasjonene gjør hvert spinn til en liten opplevelse. På toppen av dette kommer de kule funksjonene – her vil gevinstene hagle inn, og selv om de fleste av dem ikke vil gjøre deg til en rikmann, er det fortsatt kjempegøy å se symbolene falle ned fra oven.

Vi gir Gonzo’s Quest 9 av 10 mulige poeng. Det eneste spillet mangler er et interaktivt bonusspill.

Privacy Policy